NEKTARI versterkt het sociaal en economisch weefsel in onze regio, zodat mensen in kwetsbare (arbeids)situaties een volwaardige plaats in de samenleving kunnen innemen. We richten ons op drie pijlers: Werk, Zorg en Beleving.

Mobiliteit is essentieel voor deelname aan het sociaal en economisch leven, en de fiets speelt hierin een steeds grotere rol. We merken dat mobiliteit bijdraagt aan zelfontwikkeling en positiever zelfbeeld.

Om de bereikbaarheid naar werk, school en sociale activiteiten te verbeteren, biedt NEKTARI een uitgebreid mobiliteitspakket in samenwerking met lokale bedrijven en overheden.

Dit pakket omvat onder andere:

- Het uitbaten van deelfietsen voor bedrijven
- Het geven van fietslessen
- Ondersteuning bij het behalen van rijbewijzen
- Het opstarten van mobipunten

Daarnaast lanceren we vanaf oktober de FietsBIB! Hiermee maken we fietsen nog toegankelijker voor iedereen die fietsmobiliteit financieel of praktisch moeilijk haalbaar vindt. Alle inwoners van onze gemeente zijn vanaf oktober welkom bij de fietsBIB van NEKTARI!

Kiezen kiezen kiezen!

De catalogus van de FietsBIB kan je in oktober online raadplegen. We beschikken over tweewielers voor kinderen én voor volwassenen. Volwassenen kunnen kiezen tussen heren- en damesfietsen. Ook een koersfiets, mountainbike of een plooifiets zijn beschikbaar.

Maak het jezelf gemakkelijk en kies je favoriete model gewoon online. Wil je toch liever testen? Kan ook! Zodra je je fiets gekozen hebt, kun je hem ophalen in een NEKTARI-punt óf thuis laten leveren tegen betaling.

Abonnement: hoe werkt het?

Met een abonnement van de FietsBIB mag je een jaar lang één fiets tegelijk lenen. Wil je regelmatig eens wisselen van fiets? Dat mag!

Een jaarabonnement koop je via de webshop van NEKTARI. Boven op de abonnementsprijs betaal je een waarborg. Die krijg je terug als je de fiets in goede staat inlevert.

 

Kortverhuur van speciale fietsen

In de opstartfase zet de FietsBIB in op de uitleen van gewone fietsen voor één jaar. Maar op termijn zal de FietsBIB ook kortverhuur doen van speciale fietsen. Dat gaat dan vooral om G-fietsen voor personen met een beperking. Maar ook een riksja, go-carts en e-bikes zullen in dat aanbod zitten.

Extra’s: wat is mogelijk?

Om je fietscomfort te vergroten, biedt de FietsBIB ook interessante extra’s aan tegen een kleine meerprijs.

·       Leen accessoires zoals een kinderzitje, fluohesje of helm.

·       Volg een opleiding om zelf het klein onderhoud van je fiets te doen.

Fietslessen

De fiets neemt in de lokale mobiliteit een steeds belangrijkere plaats in. Het is een makkelijke én duurzame manier om je te verplaatsen naar het werk, de school, hobby’s, … Toch is een fiets aankopen niet voor iedereen evident. En zo’n tweewieler besturen al even min! Daarom organiseert NEKTARI ook fietslessen voor volwassenen.

Lees hier meer.

GEZOCHT: FIETSEN!

Heb jij nog een fiets staan die alleen maar stof vergaart? Geef ‘m een tweede leven in de FietsBIB! NEKTARI zoekt vooral kinderenfietsen, maar ook andere tweewielers zijn welkom. Onze opgeleide fietsmechanici maken deze zo goed als nieuw. De fiets wordt bij je opgehaald én in ruil krijg je een gratis jaarabonnement bij de FietsBIB.

Geïnteresseerd? Neem contact op met de fietsbib@nektari.be of communicatie@nektari.be

Verwante berichten